Uncategorized

Seattle (WA) Fire Department Stations 30 and 20

01 / 08

Seattle (WA) Fire Department Fire Station 30

Seattle Fire Station 30, designed by Schacht Aslani Architects, earned a LEED Gold certification for its energy-saving enhancements, as well as a F.I.E.R.O. Honor Award. (Photo courtesy of Mike Jensen/Schacht Aslani Architects.)

02 / 08

Station 30, Seattle (WA) Fire Department

The two apparatus bays at Station 30 are double deep, allowing any of Seattle's apparatus fleet to be housed there if needed. (Photo courtesy of Mike Jensen/Schacht Aslani Architects.)

03 / 08

Seattle (WA) Fire Department Station 30

The kitchen and dining area in Seattle Fire Department stations is known as the "beanery," shown here in Station 30. (Photo courtesy of Mike Jensen/Schacht Aslani Architects.)

04 / 08

Station 30, Seattle (WA) Fire Department

The north facade of Seattle's Station 30 makes use of plenty of glass to introduce natural light, while the opposite side has clerestory windows to take advantage of its southern exposure. (Photo courtesy of Mike Jensen/Schacht Aslani Architects.)

05 / 08

Station 20, Seattle (WA) Fire Department

Seattle Fire's Station 20, designed by Schacht Aslani Architects, earned a LEED Platinum certification, a FI.E.R.O. Honor Award, and several other national and state awards for its design and energy use. (Photo courtesy of Lara Swimmer/Schacht Aslani Architects.)

06 / 08

Seattle (WA) Fire Department Station 20

Station 20's apparatus bays optimize solar exposure and exit onto a side street, instead of onto a main city artery at the front of the station. (Photo courtesy of Lara Swimmer/Schacht Aslani Architects.)

07 / 08

Seattle (WA) Fire Department Station 20

The beanery in Seattle's Station 20 is spacious, providing kitchen, dining and relaxing space. (Photo courtesy of Lara Swimmer/Schacht Aslani Architects.)

08 / 08

Station 20, Seattle (WA) Fire Department

The training room in Seattle Station 20 designed by Schacht Aslani Architects is on the second floor. (Photo courtesy of Lara Swimmer/Schacht Aslani Architects.)